Previous slide
Next slide

Zomer Zeilkamp 2024

INSCHRIJVING 2024 NU OPEN

Ben je tussen de 7 en 12 jaar? Dan ben je welkom voor een actieve week op het water.

De eerste 2 weken van de zomervakantie organiseert de watersportvereniging de jaarlijkse dag-zeil-kampen. 

In een optimist leer je omgaan met een zeilboot, leren we je de boot handeling en hoe je een koers moet uitzetten. Ook doen we verschillende andere activiteiten, zoals bijvoorbeeld zwemmen en spelen op een eiland. Aan het einde van de week nodigen we je ouders uit voor het diploma zeilen.
De dagelijkse vorderingen en gezellige gebeurtenissen leggen we vast en delen we evt. op social media.

De kosten zijn  € 275 (€ 195 voor kinderen van leden) inclusief gebruik van een optimist en gebruik van een zwemvest en eventueel een wetsuit. 

De groepsgrootte is minimaal 5 en maximaal 14 deelnemers (2 groepen). Bij minder dan 5 deelnemers gaat het zeilkamp niet door.

Wij geven les volgens de CWO norm en sluiten de week af met een theoretische en praktische proef.

De zeilkampen vinden plaats in de eerste 2 weken van de zomervakantie (regio midden)

Neem voor meer informatie contact op met Siem Sijs (06-3740 4090) of stuur een mail via de contact pagin

 

Praktische informatie

Tijden
De kinderen zijn welkom vanaf 8.45 uur en zijn klaar om 16.30 uur. De trainers zijn op het terrein tot 17.00 uur.

Brengen / parkeren
Om de vereniging te bereiken moet het terrein van Leisurelands opgereden worden. Meestal zit er vanaf 9 uur iemand aan de poort en moet er betaald worden voor parkeren (€8,- voor een dagkaart) hier ontkomen wij niet aan.
Liever niet in discussie gaan met de “poortwachter”. Voor het halen tussen 16.30 en 17.00 is de slagboom meestal open.

Het terrein is per fiets vrij toegankelijk.

Locatie
Surfoever Hoge Bijssel / Hoge Bijsselsepad 2b (naast camping Polsmaten)

Eten en drinken

Deelnemers aan het zeilkamp dienen hun eigen lunch mee te nemen. Zet u de naam van uw kind op de lunchbox? In het clubgebouw is een koelkast waar u de lunch in mag zetten.

Kleding
Zwemkleding met een T-shirt. Waterschoenen zijn verplicht  i.v.m. uitglijden in de boot en scherpe dingen op de bodem van het water. Voor als het wat frisser is zijn er op de vereniging wetsuits te leen. Omkleden kan in het clubgebouw, er is een jongenskleedkamer en een meisjeskleedkamer.

Veiligheid

Op het water is het dragen van een zwemvest verplicht. Deze worden verzorgd door de zeilvereniging. Op het Veluwemeer kan je bijna overal staan. De zeillessen voor de optimisten worden de eerste dagen in de ondiepe delen gegeven.

Zonnebrandcrème is in ruime mate op de vereniging voorhanden. Als uw kind extra gevoelig is voor verbranding meld dat dan bij de trainers, dan letten zij hier extra op. Zonreflectie van het water geeft een extra risico

Op het water is het dragen van een zwemvest verplicht. Deze worden verzorgt door de zeilvereniging. Op het Veluwemeer kun je bijna overal staan. De zeillessen voor de optimisten worden de eerste dagen in de ondiepe delen gegeven.

Zonnebrandcrème is in ruime mate voorhanden, Geef AUB aan als uw kind extra gevoelig is voor verbranding. Zonreflectie van het water geeft een extra risico

Programma

Meeste focus ligt op het zeilen en daaraan gerelateerde zaken als theorie, knopen etc. Tussen het zeilen door is er ook ruimte voor een balspel, zwemmen of een zoektocht op één van de eilanden.

Als de weersomstandigheden het toelaten wordt er wo of do een toertocht gezeild naar één of meer eilanden.

CWO diploma
Het zeilkamp wordt afgesloten met een examen en het uitreiken van het een vorderingsstaat of het behaalde diploma. Ouders zijn hierbij van harte welkom!

Contact tijdens het kamp of nu nog vragen?
Theo Sijs 06 1148 1349 / trainingscoördinator staat in contact met de trainers / begeleiders of  Siem Sijs 06 3740 4090 hoofdinstructeur tijdens de zeilkampen