Otterclub

Begeleiding Otterclub 2023

 

De eerste les van de Otterclub start op zaterdag 13 mei

Ben je 5 of 6, dol op water en zit je al op zwemles of heb je al je zwemdiploma?

Dan ben je welkom bij de Otterclub! Ravotten op en in het water. De watersportvereniging biedt voor de jongste jeugd een bijzonder gevarieerd, wekelijks wisselend, watersportprogramma.

In samenwerking met andere watersportverenigingen/surf – en supscholen laten wij kinderen van 5 en 6 breed kennismaken met de watersport.

Iedere week is er een ander thema, met als rode draad: zeilen in een optimist.
Wekelijks gaan de “Otters” onder begeleiding van onze ervaren instructeur aangevuld met en 2 of 3 junior instructeurs het water op. 1 op 1 instructie – van een ervaren optimist zeiler (met z’n 2en in een bootje) de eerste kneepjes van het zeilen leren.

Het Otterprogramma omvat onder meer: Optimist zeilen, suppen, GPS schatzoeken, watersurvival, meezeilen op een snelle zwaardboot, catamaran, surfen, heel veel waterspelletjes. Het programma is modulair met wekelijks een ander thema.
Onze instructeurs leggen iedere week de Otter activiteiten vast met een action cam. De beelden worden gedeeld op Facebook.

Groepsgrootte 8 – 10 Otters (begeleiding 1-2 instructeurs + 2-4 assistent instructeurs)

Data en tijden                                                                                                                            Zaterdagmochtend 10.00– 12.00 uur                                                                                                         

De kosten zijn  € 100 voor het hele seizoen (ca. 8x)

Liever een paar keer meedoen? Doordat er  iedere week een ander thema is kunnen er ook losse lessen afgenomen worden.
De kosten van een losse les bedragen € 15,00. Losse deelname op basis van beschikbaarheid.

Meer informatie neem contact op met het aanspreekpunt voor de Otterclub  Siem Sijs 06-37404090  of mail met siem-sijs@hotmail.com

Praktische informatie

Brengen / parkeren


Om de Vereniging te bereiken moet u het terrein van Leisurelands oprijden. Vanaf 09:00u zit er iemand aan de poort en moet er betaald worden voor parkeren, hier ontkomen wij niet aan.

U kunt de auto ook even in de berm, vóór de slagboom, parkeren en het laatste stukje even lopen. Wel eigen risico. Parkeren in de berm mag officieel niet.

Liever niet in discussie gaan met de “poortwachter”.

Locatie
Hoge Bijsselsepad 2b (naast camping Polsmaten)
8071 SN  Nunspeet

Correspondentie
Postbus 58
8070 AB  Nunspeet
wvinfo@gmail.com

Kleding
Wetsuits en zwemvesten in verschillende maten zijn voldoende aanwezig in het clubgebouw, gebruik hiervan is inbegrepen in de lesprijs.
Waterschoentjes dient u wel zelf te verzorgen, deze zijn verplicht voor deelname aan de lessen. Ze zijn noodzakelijk i.v.m. uitglijden in de Optimist tevens als bescherming tegen scherpe dingen op de bodem van het veluwemeer.

Veiligheid
Op het water is het dragen van een zwemvest verplicht.  Op het Veluwemeer kun je bijna overal staan, zeker daar waar de Otters komen.

Eten en drinken
De vereniging zorgt voor water / limonade, eventueel een ijsje of kleine versnapering.

Contact tijdens Otterdagen of nu nog vragen?!
Theo Sijs 06 1148 1349 / trainingscoördinator staat in contact met de trainers / begeleiders.